Bugatti is een Franse autofabrikant die bekend staat om zijn luxe sportwagens. Het bedrijf werd opgericht in 1909 door Ettore Bugatti en produceerde enkele van de meest iconische auto's uit de vroege 20e eeuw.

De vroege jaren van Bugatti werden gekenmerkt door het produceren van racewagens die succesvol waren in verschillende evenementen. In 1924 won de Type 35 Bugatti de Grand Prix van Lyon en begon de weg naar het succes van het merk. De Bugatti Type 41, ook bekend als de Royale, was een van de meest luxueuze auto's van zijn tijd en was alleen bedoeld voor koningen en koninginnen.

Tijdens de Tweede Wereldoorlog werd de productie van Bugatti stopgezet en werd de fabriek verwoest door geallieerde bombardementen. In de jaren na de oorlog probeerde het bedrijf zijn glorie te herstellen, maar slaagde er niet in om de kosten onder controle te houden. In 1952 werd Bugatti verkocht aan Hispano-Suiza en later aan de Italiaanse ondernemer Romano Artioli.

In 1998 werd Bugatti overgenomen door de Volkswagen Group en begon het met de ontwikkeling van de Veyron, die uiteindelijk werd uitgeroepen tot de snelste productieauto ter wereld met een snelheid van meer dan 400 km/u. De Chiron, de opvolger van de Veyron, is nog steeds een van de meest gewilde auto's ter wereld en is een symbool van luxe en exclusiviteit.

Tegenwoordig blijft Bugatti bekend om zijn exclusieve, op maat gemaakte sportwagens die alleen voor de allerrijksten en meest gepassioneerde autoliefhebbers zijn bedoeld. De productie van Bugatti is echter beperkt tot slechts enkele tientallen auto's per jaar, wat bijdraagt ​​aan de exclusiviteit en het prestige van het merk.

Met meer dan een eeuw aan geschiedenis en innovatie is Bugatti uitgegroeid tot een legendarische naam in de autowereld en blijft het een belangrijke speler in de productie van luxe sportwagens.