De geschiedenis van Porsche begon in 1931, toen Ferdinand Porsche zijn eigen engineeringbureau oprichtte in Stuttgart, Duitsland. Het bedrijf was gericht op het ontwerpen van auto's en het leveren van technische oplossingen voor de auto-industrie.

Het eerste project van het bedrijf was het ontwerp van de Volkswagen Kever, die later een van de meest iconische auto's ter wereld zou worden. In 1939 richtte Ferdinand Porsche zijn aandacht op de ontwikkeling van een raceauto voor de openbare weg, en zo werd de Porsche 64 geboren.

Na de Tweede Wereldoorlog werd het bedrijf opnieuw gevestigd in Gmünd, Oostenrijk, waar de productie van de Porsche 356 begon. Dit was de eerste auto die volledig door Porsche was ontworpen en geproduceerd. Het succes van de 356 leidde tot de ontwikkeling van de Porsche 550, die een grote hit werd in de racewereld.

In de jaren 60 bracht Porsche de legendarische 911 op de markt, die uitgroeide tot het symbool van het merk. Dit model werd geproduceerd tot op de dag van vandaag en is nog steeds een van de meest herkenbare en gewilde sportauto's ter wereld.

In de jaren 70 en 80 breidde Porsche zijn productlijn uit met de 924, 928 en 944 modellen, die allemaal succesvol waren in hun eigen recht. In de jaren 90 introduceerde Porsche de Boxster en de Carrera GT, die beide zeer goed werden ontvangen.

In 2002 bracht Porsche de Cayenne uit, zijn eerste SUV, die de traditionele Porsche-fanbase opschudde. Ondanks enige scepsis bij de introductie, is de Cayenne uitgegroeid tot een van de best verkochte Porsches ooit.

In de afgelopen jaren heeft Porsche zijn productlijn uitgebreid met de Macan en de Panamera, en heeft het zijn focus verlegd naar hybride en elektrische voertuigen met de introductie van de Taycan in 2019.

Al met al heeft Porsche een rijke geschiedenis van innovatie en succes in de auto-industrie, en blijft het een van de meest herkenbare en iconische merken ter wereld.