Ferrari is een van de meest iconische sportwagenmerken ter wereld en heeft zijn oorsprong in 1947, toen Enzo Ferrari het bedrijf oprichtte in Maranello, Italië.

Vóór de oprichting van Ferrari werkte Enzo Ferrari voor Alfa Romeo, een gerenommeerde Italiaanse autofabrikant, waar hij zijn passie voor het ontwerpen van raceauto's ontwikkelde. In 1939 verliet Enzo Alfa Romeo en richtte zijn eigen raceteam op, Scuderia Ferrari.

Na de Tweede Wereldoorlog groeide Scuderia Ferrari en werd het een volledige autofabrikant die zijn eigen raceauto's produceerde. In 1947 richtte Enzo officieel Ferrari S.p.A. op en presenteerde hij zijn eerste auto aan het publiek, de Ferrari 125 S.

In de jaren 50 en 60 ontwikkelde Ferrari enkele van 's werelds beroemdste en meest iconische raceauto's, waaronder de Ferrari 250 GT Berlinetta, de Ferrari 250 GTO en de Ferrari 275 GTB. In 1962 presenteerde Ferrari zijn eerste straatmodel, de Ferrari 250 GTE 2+2, en markeerde daarmee het begin van de productie van sportwagens voor op de weg.

In de jaren 70 en 80 ging Ferrari door met het ontwikkelen van krachtige sportwagens, waaronder de Ferrari Testarossa en de Ferrari F40, die nieuwe normen stelden op het gebied van auto-prestaties en design.

In de jaren 90 bracht Ferrari de Ferrari 456 GT op de markt, zijn eerste auto met een V12-motor aan de voorkant, en de Ferrari F355, die het bedrijf hielp om een nieuw niveau van technologie en prestaties te bereiken.

In het nieuwe millennium ging Ferrari door met innoveren en het ontwikkelen van krachtige sportwagens, waaronder de Ferrari 458 Italia, de Ferrari California en de LaFerrari, de eerste hybride supersportwagen van Ferrari.

Naast het produceren van luxe sportwagens heeft Ferrari ook deelgenomen aan en gewonnen bij vele hoog aangeschreven motorsportwedstrijden, waaronder de Formule 1, het World Endurance Championship en de 24 uur van Le Mans.

Vandaag de dag is Ferrari een van de meest bekende en prestigieuze sportwagenmerken ter wereld, met een modelgamma dat nog steeds normen stelt op het gebied van auto-prestaties en design en deze herdefinieert. De passie voor innovatie, technologie en hoge prestaties blijft ook in de 21e eeuw de principes die Ferrari leiden.